Hartkloppingen

Hartkloppingen (medische naam 'palpitaties') komen veel voor en kunnen meestal geen kwaad. Soms is er echter sprake van een hartritmestoornis en kan behandeling noodzakelijk zijn.

Losse overslagen

Bij veel mensen die hartkloppingen ervaren, is sprake van losse overslagen uit de boezems of de kamers van het hart. Dit komt bij vrijwel iedereen voor en is een onschuldige aandoening die in principe geen behandeling behoeft. Wel is het zo dat sommige mensen deze overslagen duidelijker voelen dan andere mensen.

Hartbonzen

Soms is er tijdens hartkloppingen sprake van een normaal hartritme, bijvoorbeeld bij mensen die hun hart voelen bonzen tijdens of na inspanning. Er is dan geen sprake van een hartaandoening.Hartbonzen kan soms ook worden veroorzaakt door een te snel werkiende schildklier .

Langdurig snelle of onregelmatige hartslag

Als een snelle - of onregelmatige hartslag vaker voorkomt of langer duurt, is de kans groter dat het om een hartritmestoornis gaat.

Onderzoek

Om te bepalen of er sprake is van hartbonzen zonder oorzaak in het hart, een onschuldige overslag van het hart of van een hartritmestoornis, laat een cardioloog meestal een 24-uurs hartfilmpje (ook wel Holteronderzoek) verrichten. Daarnaast wordt soms een laboratoriumonderzoek of een echocardiogram gedaan.

Contact

Cardiologie (hart- en vaatziekten) 
Locatie LeywegLocatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 2305

image_3006Meer informatie