Luchtwegallergie (Respiratoire allergie)

Allergie

Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem van het lichaam op onschadelijke stoffen(allergenen genoemd) zoals stuifmeel van grassen of bomen, producten van de huisstofmijt (huisstof), dieren (hond, kat) of bepaalde voedingsmiddelen. Allergie voor deze stoffen geeft klachten van benauwdheid, hoesten, neusverstopping, niezen, snotteren, tranende ogen en jeuk aan keel, neus en ogen.

Luchtwegallergie (Respiratoire allergie)

In de praktijk van de longarts komt luchtwegllergie veel voor. Onder respiratoire allergie wordt verstaan: alle klachten van de bovenste(neus)- en onderste luchtwegen(longen), die worden veroorzaakt door een allergie.

1 op de 4 mensen heeft een luchtwegallergie. Astma kan in ernst toenemen en zelfs worden ontregeld door een allergische ontsteking van de neus(rhinitis) en bijholten(sinusitis). Bijna 80% van de astmapatiënten heeft neusklachten. Daarom is behandeling van de bovenste luchtwegen, als onderdeel van de behandeling van astma, vaak nodig. De behandeling van respiratoire allergieën in het HagaZiekenhuis vindt in nauwe samenwerking plaats met de KNO-artsen.

Contact

Kenniscentrum ernstig astma 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 2076 (secretariaat)

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 6293

image_3006Meer informatie