Cortisone injectie

Corticosteroïden zijn stresshormonen die worden geproduceerd door de bijnieren in het lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij de regeling van het bloedsuikergehalte en het remmen van ontstekingsreacties in het lichaam. In de geneeskunde wordt frequent gebruikgemaakt van de ontstekingsremmende eigenschap van deze corticosteroïden. Binnen de orthopedie worden corticosteroïdeninjecties, in combinatie met een lokaal anestheticum (lidocaïne), al jaren als diagnosticum en therapie toegepast.

Het middel dat wordt toegediend, is Depo-Medrol (methylprednisolon). Deze injectievloeistof heeft een vertraagde afgifte en daardoor een langdurige werking. Depo-Medrol wordt voor toediening vermengd met een lokale anesthetica (lidocaïne) dat tot 2 uur na toediening een verdovende werking heeft. Door het inspuiten van de verdovende vloeistof kan al na een aantal minuten getest worden of de locatie van de injectie juist is doordat het bewegen makkelijker verloopt of de pijn bij bewegen is afgenomen.

Twee dagen na de injectie treden de corticosteroïden in werking. De ergste pijn verdwijnt vaak binnen 2 weken na de injectie. Het middel remt de ontsteking en vermindert daarmee de pijn.

Contact

Orthopedie 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 6398

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 6398

image_3006Meer informatie
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 7300 (afsprakenbureau)