Lichttherapie

Het dermatologisch dagbehandelingscentrum bevindt zich op de afdeling dermatologie. Hier kunnen met behulp van lichttherapie sommige veelvoorkomende huidziekten behandeld worden. Voorbeelden hiervan zijn psoriasis, eczeem, polymorfe lichteruptie.

Op deze afdeling wordt zowel PUVA ( UV-golflengte 320-400 nm) als UVB (UV-golflengte 290-320 nm) toegepast. Deze behandeling vindt meestal plaats in een cabine, al dan niet gecombineerd met medicijnen. Voor de behandeling van de handen, voeten en hoofdhuid is speciale apparatuur aanwezig.

De dagbehandeling gebeurt op voorschrift van de dermatoloog en is intensiever dan de standaard lichttherapie. Door dagbehandeling toe te passen, is sneller resultaat te boeken. Een dagbehandeling is een combinatie van bad-, zalf- en lichttherapie.

Verder beschikt het dermatologisch dagbehandelingscentrum over zogenoemde PDT: dit is fotodynamische therapie voor de behandeling van oppervlakkige huidkanker. Voordeel van deze behandeling is dat er geen operatieve ingreep nodig is.

Contact

Dermatologie (huidziekten) 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 2532 (afspraken)

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 2532 (afspraken)

image_3006Meer informatie