Radiofrequente facetdenervatie

Radiofrequente facetdenervatie is een behandeling tegen de pijnklachten die afkomstig zijn vanuit de facetgewrichten. Bij deze behandeling worden de kleine zenuwen van de facetgewrichten met behulp van radiofrequente stroom behandeld. Hierdoor wordt de pijngeleiding door middel van warmte doorbroken. Het resultaat van de behandeling merkt u na 2 tot 8 weken. De lengte van het resultaat is niet voorspelbaar.

De behandeling

Op de behandelkamer komt u op een behandeltafel te liggen. Afhankelijk van de plaats van de behandeling ligt u op uw rug of op uw buik. Voor de gewrichten van de hals ligt u meestal op uw rug, voor de gewrichten van borst en rug ligt u
op uw buik. Eerst wordt de huid ter hoogte van de plaats waar de behandeling plaatsvindt verdoofd. Daarna
worden onder röntgendoorlichting naalden geplaatst bij de kleine zenuwen van de steungewrichten. Met een licht stroompje wordt de juiste positie van de naalden gecontroleerd. Als de naalden goed staan, wordt er verdovingsvloeistof ingespoten en begint de behandeling. Het puntje van de naald wordt verwarmd, één minuut per naaldje, waardoor de pijngeleiding vanuit de steungewrichtjes wordt doorbroken.

De behandeling duurt in totaal ongeveer een half uur. De meeste patiënten ervaren de pijn tijdens de behandeling als goed verdraagbaar.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt u teruggebracht naar het Dagcentrum Volwassenen. In principe mag u direct naar huis.

Na de behandeling mag u 24 uur niet actief deelnemen aan het verkeer. Zorgt u voor vervoer naar huis.

Voor meer informatie lees de patiëntenfolder Radiofrequente facetdenervatie.

Contact

Pijnbestrijding Polikliniek 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 6490

image_3006Meer informatie