Downsyndroomteam

Het Downsyndroomteam ondersteunt ouders en behandelaars van kinderen met het Downsyndroom. Deze ondersteuning richt zich vooral op de onderzoeken naar specifieke medische problemen die kinderen met het Downsyndroom vaak hebben, maar die meestal te laat worden ontdekt.

Samenstelling

Het team bestaat uit een kinderarts, een fysiotherapeut, een logopedist, een ergotherapeut, een doktersassistent, een secretaresse, een consulente van de stichting MEE, enkele contactouders, een KNO-arts, een audiometrist en, indien van toepassing, een cardioloog.

Expertise

Dankzij de expertise van het multidisciplinaire Downsyndroomteam vragen ook veel kinderartsen uit andere ziekenhuizen dan het JKZ om de ondersteuning van het team. Voorbeelden zijn kinderartsen uit het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en uit andere ziekenhuizen in heel Zuid-Holland en Zeeland.

Downspreekuur

Kinderen met het Downsyndroom van 0 tot en met 6 jaar komen in aanmerking voor het speciale Downsyndroomteam-spreekuur.

Kijk voor meer informatie over het downsyndroomteam op de website van het Juliana Kinderziekenhuis. Klik hier om naar de site te gaan.