Expertisecentrum voor astma en COPD

Het "expertisecentrum voor astma en COPD" is een regionaal centrum voor astma en COPD. Als het vrijwel zeker is dat een patiënt astma of COPD heeft, dan kan de huisarts de patiënt naar de speciale polikliniek in het HagaZiekenhuis verwijzen. Op deze polikliniek brengen wij de longproblemen in kaart en bespreken we de behandelmogelijkheden.

Patiënten met ernstig of moeilijk behandelbaar astma of COPD worden op een apart spreekuur gezien door één van de drie longartsen met als speciaal aandachtsgebied astma of COPD.

Vragenlijst astma (ACQ)

Vooraf aan uw eerste bezoek aan de polikliniek kan uw worden gevraagd een paar vragen te beantwoorden over uw astma. Dit kan ook het geval zijn bij het starten van een nieuwe behandeling. Klik hier voor het invullen van de vragenlijst (ACQ).

Persoonlijk behandelplan

Onze longverpleegkundige helpt u bij het omgaan met de ziekte. Samen met de longarts stelt zij een voor u persoonlijk behandelplan op. Hierin staan de diagnose, de behandeldoelen, de voorgeschreven medicatie en de vervolgafspraken vermeldt. Ook helpt zij u bij het juiste gebruik van inhalatiemedicatie.

Longverpleegkundige van het jaar 2016

Het HagaZiekenhuis is trots op Zohreh Agha Jamali, longverpleegkundige op locatie Leyweg. Zij is verkozen tot Longverpleegkundige van het jaar 2016. Lees meer.

Contact

Expertisecentrum voor astma en COPD 
Locatie Leyweg

Telefoon(070) 210 2076 (secretariaat)

image_3006Meer informatie
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 6293

image_3006Meer informatie