Mammapoli

Topzorg_MenzisHet HagaZiekenhuis heeft een speciale polikliniek voor patiënten met een borstprobleem of borstkanker. Een patiënt met een knobbeltje in de borst, een afwijking op de foto van het bevolkingsonderzoek, of een ander borstprobleem, wordt in het HagaZiekenhuis onderzocht op de mammapoli (mamma is Latijn voor borst).

Op deze polikliniek werkt een aantal gespecialiseerde medisch specialisten en (medisch) assistenten samen aan de diagnose en behandeling van borstproblemen.

Samenwerkingsverband

De mammapoli is een samenwerkingsverband van de afdelingen Radiologie, Pathologie,Roze_lintjeRadiotherapie, Medische oncologie, en Plastische Chirurgie.

Keurmerken

In juli 2016 heeft de Borstkankervereniging Nederland (BVN) weer het roze lintje voor goede borstkankerzorg toegekend aan het HagaZiekenhuis. Het keurmerk is een jaar geldig. Hiermee laat het mammateam zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld en beoordeeld door BVN.

Borstkankerzorg HagaZiekenhuis van hoge kwaliteit

De borstkankerzorg binnen het HagaZiekenhuis is van onveranderd hoge kwaliteit, naar aanleiding van de informatie over borstkankerzorg in de AD Ziekenhuis Top 100. Dat zegt chirurg-oncoloog Jos Merkus van de mammapoli van het HagaZiekenhuis. "We hebben niet voor niets recentelijk het roze lintje van de BorstkankerVerenigingNederland gekregen," aldus de chirurg. Klik hier voor het nieuwsbericht.

Artikel in LEVEN Magazine

De toegewijde Mammapoli van het HagaZiekenhuis - LEVEN Magazine, jaargang 4, nummer 13 (PDF)

Wetenschapelijk tijdschift HagaScoop, gewijd aan borstkankeronderzoek en -behandeling

HagaScoop nummer 1 - 2012