Medische Seksuologie Polikliniek

Op de polikliniek medische seksuologie worden behandeling en begeleiding gegeven bij problemen rond seksualiteit en psychosomatische klachten bij mannen en vrouwen. Er wordt gesproken van 'medische' seksuologie, omdat de klachten die behandeld worden in eerste instantie van lichamelijke aard zijn of in relatie staan tot medische behandelingen en problemen. Voorbeelden hiervan zijn: problemen met de seksuele relatie in verband met onvruchtbaarheid, chronische buikpijnklachten, onvrede met de vorm of grootte van de geslachtsorganen, problemen met seksualiteit na medische behandelingen et cetera.

Seks zit in het hoofd, in het hart en in de geslachtsorganen. Problemen met de eigen seksualiteit zijn, ondanks de schijnbare openheid in de maatschappij, voor veel mensen nog steeds moeilijk bespreekbaar. Dat geldt niet alleen voor de patiënten, maar ook voor hulpverleners.

Emoties

Seksuele problemen hebben altijd een uitwerking op de eigen emoties, op de relatie en op de lichamelijke reacties. Om tot een goede en blijvende oplossing te komen, is aandacht nodig voor de lichamelijke en gezondheidsaspecten, de psychologische situatie en de omgevingsfactoren, waaronder de partnerrelatie. Vaak is goede informatie en voorlichting belangrijk, omdat veel mensen vanuit de media en de eigen omgeving verkeerde ideeën meekrijgen over wat 'normaal' is.

Contact

Medische Seksuologie Polikliniek 
Locatie Sportlaan

Telefoon(070) 210 2002

image_3006Meer informatie