U krijgt binnenkort een bypassoperatie in het HagaZiekenhuis. Dit noemen we ook wel een CABG (Coronary Artery Bypass Grafting). Bij deze operatie maken we een omleiding langs de vernauwing in de kransslagaders bij het hart.

Bypassoperatie van het hart (CABG) in het HagaZiekenhuis

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Het Hartcentrum

  Het Hartcentrum voor de regio Haaglanden is gevestigd in het HagaZiekenhuis. Het is hét zorgpunt voor hartaandoeningen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam en het Westland.

  Sinds 2019 is het Hartcentrum onderdeel van het Hart-Long centrum.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Wachttijd

  Wanneer de beslissing tot opereren is genomen, volgt een voorbereidingsplan. Soms wordt, om medische redenen, besloten om zo spoedig mogelijk te opereren. 

  Voordat u geopereerd kan worden krijgt u een afspraak op de pre-operatieve polikliniek van de cardiochirurgie. Mogelijk moeten eerst nog een aantal onderzoeken voor deze screening uitgevoerd worden. Het secretariaat cardiochirurgie zal dit indien van toepassing aan u doorgeven.

  Sommige patiënten krijgen een uitnodiging voor het PREDOCS spreekuur.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.