U krijgt een dotterbehandeling in het Hart Long Centrum van het HagaZiekenhuis. Bij deze behandeling plaatst de interventiecardioloog een kleine ballon in de vernauwing. Om het bloedvat open te houden, wordt soms een stent geplaatst. De behandeling duurt ongeveer 1 tot 2,5 uur.

Een dotterbehandeling (PCI) in het HagaZiekenhuis

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u verder kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Spoedopname

  Als u met de ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, maakt de ambulancebroeder thuis of in de ambulance alvast een hartfilmpje van u.

  Dit filmpje wordt doorgestuurd naar de interventiecardioloog van het HagaZiekenhuis. Zo is direct duidelijk is wat er met het hart aan de hand is.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Medicatie

  Indien u met spoed wordt opgenomen, geeft u aan de verpleging door welke medicijnen u gebruikt. Na de behandeling wordt de medicatie herzien.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.