U heeft een onbedoeld gangetje tussen uw anus en uw huid. Dit noemen we een fistel. De fistel kan ontsteken. Daardoor verliest u vocht en pus. Om hiervan af te komen, heeft u binnenkort een afspraak in het HagaZiekenhuis. De fistel wordt opengelegd, dichtgelijmd of dichtgemaakt met een plug.

De behandeling van een fistel bij de anus in het HagaZiekenhuis

De chirurg bespreekt met u wat de beste behandeling is voor uw fistel. Eén dag voor de operatie wordt u opgenomen in het HagaZiekenhuis. Na de operatie voelt u wat ongemak en pijn. Zorg dat u pijnstillers (paracetamol) in huis heeft, zodat u de pijn kunt verzachten.

In de Patient Journey App leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folder lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Proctologiepolikliniek

  Proctologie bestudeert en behandelt de aandoeningen die zich specifiek voordoen in het laatste stukje van de dikke- of endeldarm: de laatste 10 centimeter voor de anus.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Schaamte

  Het is voor veel mensen niet gemakkelijk om met klachten aan de anus of het gebied daaromheen, naar een arts te stappen. Deels uit schaamte en deels uit angst voor een eventueel pijnlijk onderzoek. Maar onderzoek en behandeling hoeven beslist niet pijnlijk te zijn.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.