Uw grote teen groeit scheef naar binnen. Daardoor heeft u een pijnlijke knobbel aan de zijkant van uw voet. U wordt geopereerd aan uw teen op de afdeling Orthopedie van het HagaZiekenhuis. Deze ingreep heet een Hallux valgus correctie volgens Lapidus.

Voor de ingreep wordt u 1 dag opgenomen op de verpleegafdeling van de afdeling Orthopedie. Na de operatie moet u 8 weken met krukken lopen. Zorg dus dat u deze op tijd in huis heeft.

Een Hallux valgus correctie volgens Lapidus in het HagaZiekenhuis

De orthopeed corrigeert de stand van uw tenen tijdens de ingreep. Dit doet hij/zij door de teen door te zagen en vast te zetten met een schroef. De operatie duurt ongeveer 45 minuten.

In de Patient Journey App leest u in kleine stapjes hoe de behandeling eruitziet. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Hallux valgus

  Een hallux valgus is een standsafwijking (valgus) van de grote teen (hallux). Bij de operatie wordt een ‘knobbel’ aan de basis van de grote teen verwijderd en de stand van de grote teen gecorrigeerd.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Actueel medicatieoverzicht

  Voorafgaand aan uw bezoek bij de polikliniek anesthesiologie, is het belangrijk dat u een medicatieoverzicht bij uw apotheek opvraagt.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.