In overleg met uw orthopeed heeft u besloten uw heupgewricht te laten vervangen door een totale heupprothese (kunstheup). Het doel van deze operatie is de nieuwe heup zo te plaatsen dat deze heel uw leven meegaat zonder pijn en bewegingsbeperkingen.

Een heupprothese in het LangeLand Ziekenhuis

U wordt voor deze operatie 2 tot 3 dagen opgenomen op de afdeling Orthopedie in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Uw orthopeed uit het HagaZiekenhuis opereert u daar. Tijdens de opname verblijft u op de Haga-verpleegafdeling van het LangeLand Ziekenhuis. De poliklinische afspraken voor en na de opname zijn in het HagaZiekenhuis.

In de Patient Journey App leest u in kleine stapjes hoe de behandeling eruitziet. U kunt ook de folders lezen.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  De heup

  Het heupgewricht is een kogelgewricht en maakt deel uit van het bekken. Er zijn een aantal situaties waarin u in aanmerking komt voor een vervanging van de heup.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Vragenlijst voor de operatie

  Een aantal weken voor de operatie ontvangt u van ons per e-mail of per post  een vragenlijst. Wij verzoeken u deze in te vullen en naar ons terug te sturen.
  De vragenlijst gaat over uw functioneren voor de operatie, eventuele pijn en over de kwaliteit van leven. Zo kunnen wij inzichtelijk maken wat het resultaat is van de operatie. Deze vragenlijst ontvang u 6 weken, 3 maanden en 6 maanden, 1 en jaar na de operatie nogmaals om de antwoorden te kunnen vergelijken.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.