U heeft problemen met uw enkelbanden. Daarom heeft u een enkelbrace gekregen in het HagaZiekenhuis. Deze brace moet u ongeveer 4 weken dragen. Het is belangrijk dat u oefeningen doet en de enkel belast. Dan wordt de enkel snel weer beter.

In de Patient Journey App leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folder lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Wat is enkelbandletsel?

  Enkelbandletsel ontstaat door een verdraaiing van uw enkel. Hierdoor verrekken of scheuren uw enkelbanden. U kunt verschillende vormen van enkelbandletsel hebben.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Hoe wordt de diagnose gesteld?

  De diagnose stellen we aan de hand van een lichamelijk onderzoek. Bij het stellen van de diagnose volgen we een aantal vaste stappen. Een röntgenfoto wordt alleen gemaakt als we denken dat u misschien een botbreuk heeft.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.