In overleg met uw orthopeed heeft u besloten uw kniegewricht te laten vervangen door een halve of hele knieprothese. Het doel van de operatie is de knieprothese zo te plaatsen dat u geen pijn heeft en vrijer kunt bewegen. 

Een knieprothese in het LangeLand Ziekenhuis

U wordt voor deze operatie 2 tot 3 dagen opgenomen op de afdeling Orthopedie in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Uw orthopeed uit het HagaZiekenhuis opereert u daar. Tijdens de opname verblijft u op de Haga-verpleegafdeling van het LangeLand Ziekenhuis. De poliklinische afspraken voor en na de opname zijn in het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan of Leyweg. 

In de HagaBehandelApp leest u in kleine stapjes hoe de behandeling eruitziet. U kunt ook de folders lezen.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  De knie

  Het kniegewricht is een scharniergewricht dat bestaat uit 3 botdelen; het dijbeen, het scheenbeen en de knieschijf.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Vragenlijst voor de operatie

  Een aantal weken voor de operatie ontvangt u van ons per e-mail of per post  een vragenlijst. Wij verzoeken u deze in te vullen en naar ons terug te sturen.
  De vragenlijst gaat over uw functioneren voor de operatie, eventuele pijn en over de kwaliteit van leven. Zo kunnen wij inzichtelijk maken wat het resultaat is van de operatie. Deze vragenlijst ontvang u 6 weken, 6 maanden en 1 jaar na de operatie nogmaals om de antwoorden te kunnen vergelijken.

Download de behandelpad app.