U heeft huidkanker in uw gezicht. De kankercellen zijn lastig weg te halen. Vaak komt dit door de groeiwijze en/of de plaats van de huidkanker. Daarom krijgt u in het HagaZiekenhuis een operatie waarbij de huidkanker laagje voor laagje wordt weggehaald. Deze behandeling heet Mohs chirurgie. Dermatologen die Mohs chirurgie uitvoeren, hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

Mohs chirurgie is een zeer geschikte behandeling van bepaalde vormen van huidkanker in het gezicht. Doordat de huidkanker laag voor laag verwijderd wordt, kan zoveel als mogelijk omliggende gezonde huid worden gespaard. Ook is op deze manier de kans op terugkeer van kwaadaardige cellen minimaal.

De weggenomen stukjes huid worden direct onder de microscoop onderzocht. De dermatoloog en de patholoog beoordelen zo of de huidkanker helemaal is weggesneden. U wordt net zo lang behandeld tot alle kankercellen weg zijn. De wond wordt dichtgemaakt als alle kankercellen zijn weggehaald. Als het een lastige wond is, doet de plastisch chirurg dit.
   

Mohs chirurgie in het HagaZiekenhuis

Mohs chirurgie is een tijdrovende behandeling, omdat de huidkanker in meerdere rondes wordt weggehaald. Het wegsnijden en beoordelen van het weefsel duurt ongeveer 2 uur per ronde. U wacht tussendoor in een speciale Mohs wachtruimte. In de folder leest u meer over de operatie.