U heeft veel last van uw schouder. U heeft hier fysiotherapie en/of medicatie voor gehad, maar dit helpt bij u niet. Daarom heeft u met de orthopeed besloten om uw schoudergewricht (gedeeltelijk) te laten vervangen door een schouderprothese. Het doel van de operatie is de kunstschouder zo te plaatsen dat u geen pijn meer heeft.

Een schouderprothese in het HagaZiekenhuis

U wordt voor deze operatie 2 tot 3 dagen opgenomen op de afdeling Orthopedie in het HagaZiekenhuis. De operatie duurt ongeveer 90 minuten.

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes welke mogelijkheden er zijn en hoe de behandeling eruitziet. U kunt ook de folders lezen.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Het schoudergewricht en de verschillende schouderprotheses

  De schouder is het meest beweeglijke gewricht in ons lichaam.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Vragenlijsten

  Als onderdeel van uw behandeling werken wij met digitale vragenlijsten om zo nog beter de resultaten van uw behandeling te volgen. Zo kunnen wij onze diensten verder verbeteren.

Download de HagaBehandelwijzer

De HagaBehandelwijzer geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.