Binnenkort vervangen we uw aortaklep in het Hart Long Centrum van het HagaZiekenhuis. Dit gebeurt via een katheter. De behandeling noemen we een TAVI: een transkatheter aortaklep implementatie. Vóór de operatie heeft u een afspraak op het TAVI-spreekuur. Ook krijgt u een preoperatieve screening op de Cardiolounge.

Aortaklepvervanging via katheter (TAVI) in het HagaZiekenhuis

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Het Hartcentrum

  Het Hartcentrum voor de regio Haaglanden is gevestigd in het HagaZiekenhuis. Het is hét zorgpunt voor hartaandoeningen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam en het Westland.

  Sinds 2019 is het Hartcentrum onderdeel van het Hart Long Centrum.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Aortaklepstenose

  Bij u is een ernstige vernauwing (stenose) vastgesteld van een van de 4 hartkleppen, namelijk de aortaklep. Deze klep zit op de overgang tussen de linkerkamer en de lichaamsslagader, ook wel de aorta genoemd.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.