U wordt gevaccineerd met Moderna. Dit is een mRNA-vaccin. Lees ook: Moderna-vaccin in het kort (PDF) van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Nee, dat kan niet. In het landelijk vaccinatieprogramma is besloten om het Moderna-vaccin nu beschikbaar te stellen voor risicopatiënten. Dit is een mRNA vaccin. Wilt u hier niet mee gevaccineerd worden? Wacht dan op de oproep die u ontvangt van de GGD. 

Nee, dat gaat helaas niet. We kunnen uw afspraak niet verplaatsen. U kunt wachten op de oproep die u ontvangt van de GGD.

De geplande vaccinatieafspraken in het HagaZiekenhuis zijn helaas niet te verplaatsen. Overleg met uw specialist wat in uw geval het beste is. Mogelijk kunt u beter op een later moment via de huisarts worden gevaccineerd.

Heeft u het coronavirus? Dan kunt u zich op dit moment niet laten vaccineren. 

Het is handig als u 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent. Zorg dat u niet veel eerder bent. Wacht buiten of in de auto tot vlak voor uw afspraak.

De vaccinatie zelf duurt ongeveer 3-5 minuten. We vragen u om na uw vaccinatie nog 15 minuten op locatie te blijven. Zo kunnen we goed in de gaten houden of u geen vervelende bijwerkingen krijgt.

U valt in een risicogroep. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om u te laten vaccineren met een zogenaamd mRNA vaccin, zoals Moderna. Het Moderna-vaccin is via het HagaZiekenhuis beschikbaar. Daarom adviseren we u om de uitnodiging van de huisarts af te slaan. 

Nee, dit mag helaas niet. Als u klachten heeft die passen bij het coronavirus, adviseren we u om een COVID-test te laten doen. Twijfelt u of heeft u een negatieve testuitslag? Neem dan contact op met uw medisch specialist. 

Nee. U kunt pas gevaccineerd worden vanaf minimaal 4 weken na de test.

Nee. U kunt pas gevaccineerd worden vanaf minimaal 4 weken na de dag dat de klachten begonnen.

Ja, dat is zeker zinvol. Uw lichaam heeft al antistoffen gemaakt tegen het virus, maar het is onbekend hoe lang die beschermen. Door de vaccinatie kunnen deze antistoffen het vaccin mogelijk zelfs beter laten werken.  U kunt gevaccineerd worden vanaf minimaal 4 weken na de dag dat u klachten kreeg.

Ja. U kunt gevaccineerd worden vanaf minimaal 4 weken na de dag dat u klachten kreeg. Soms is het nodig om de vaccinatie uit te stellen. Bijvoorbeeld als u behandeld wordt met bepaalde medicijnen of als uw klachten erger worden. Overleg met uw huisarts wat in uw geval het beste is.

Nee, helaas niet. U kunt pas gevaccineerd worden als u uit quarantaine mag.

Ja. Als u behandeld bent met dexamethason, plasma met COVID-19-antistoffen, of antivirale middelen, kunt u gevaccineerd worden. Het is wel belangrijk dat er minstens 4 weken tijd zit tussen de vaccinatie en het moment dat u klachten kreeg. 

Bent u behandeld met monoklonale anti-COVID-19-antistoffen (anti-COVID immuunglobulinen)? Dan kan de vaccinreactie mogelijk minder goed zijn. We adviseren om na het beëindigen van de behandeling met monoklonale antistoffen minstens 3 maanden te wachten met vaccinatie.