Mijn afspraak

Als u verhinderd bent, belt u uiterlijk 1 werkdag (24 uur) van te voren naar het Opnamebureau. Het telefoonnummer vindt u verderop op de pagina.

U kunt ook via het patiëntportaal uw afspraak annuleren of verzetten. Ga hiervoor naar www.hagaziekenhuis.nl/mijnhaga en log in met uw DigiD.

U betaalt een wegblijftarief van €45,- als u te laat afbelt of helemaal niets laat weten.

Als uw operatie is uitgesteld, komt dat meestal door een spoedgeval. We plannen uw operatie zo snel mogelijk opnieuw in. We nemen hiervoor contact met u op.

Wilt u meer weten over de wachttijd? Of wilt u uw afspraak verzetten? Bel op werkdagen dan tussen 14.00 en 16.00 uur naar het Opnamebureau op telefoonnummer (070) 210 2839. Ook met algemene vragen over de dagopname kunt u hier op de genoemde tijd terecht.

Als u wilt weten hoe laat en waar u zich moet melden, belt u 1 werkdag voor uw opname naar (070) 210 2673.

Na mijn operatie of onderzoek

Na de operatie of ingreep wordt u naar een patiëntenkamer gebracht. In de patiëntenkamers liggen zowel mannen als vrouwen. U ligt dus op een patiëntenkamer met meerdere patiënten. Houd hier alstublieft rekening mee.

Als uw situatie het toelaat, krijgt u na uw onderzoek of operatie een broodmaaltijd.

U mag na uw operatie een telefoon gebruiken. We vragen u wel rekening te houden met de andere patiënten. Gebruik dus een koptelefoon of oortjes als wilt bellen of muziek wilt luisteren. Praat zachtjes als u belt.

Voor de afdeling Dagopname gelden de algemene bezoektijden niet. In overleg met de verpleging mag u één bezoeker ontvangen tijdens uw verblijf op de afdeling. Het is belangrijk dat u en de andere patiënten goed uitrusten. Daarom mogen kinderen niet op de afdeling komen. 

De contactpersoon die u bij aankomst op de Dagopname heeft doorgegeven. We bellen uw contactpersoon na de behandeling om te vertellen hoe het is gegaan. We vertellen dan ook wanneer u weer naar huis mag.

Dat hoort u voordat u naar huis gaat. Meestal krijgt u meteen een afspraak mee voor een controle op de polikliniek.

Meestal mag u na een dagopname dezelfde dag nog nog naar huis. Soms adviseert de arts om voor controle nog een nacht in het ziekenhuis te blijven.

Dat ligt aan het soort operatie of ingreep dat u heeft gekregen.

In het HagaZiekenhuis werken transferverpleegkundigen. Zij kunnen u hierbij helpen. Vraag aan de verpleegkundige op de Dagopname hoe u met de transferverpleegkundige in contact komt. Lees meer over het Transferpunt.

U kunt een taxi bestellen bij de receptie in de centrale hal.