De media volgen de ziekenhuizen intensief. Het Algemeen Dagblad en Elsevier Weekblad publiceren ieder jaar een ranglijst van de Nederlandse ziekenhuizen.

Algemeen Dagblad

Het AD brengt ieder jaar de Ziekenhuis Top 100 uit. Om tot deze lijst te komen, selecteert de redactie enkele tientallen indicatoren. Dit zijn de verschillende onderdelen waarop ziekenhuizen beoordeeld worden. De indicatorenset verandert jaarlijks. De stand op de ranglijst kan flink wisselen als er toevallig indicatoren gekozen worden waarop een ziekenhuis zeer goed of juist iets minder presteert. Zo komt de lijst tot stand.

In 2019 scoorde het HagaZiekenhuis als beste ziekenhuis in de regio en een 7e plaats van alle topklinische ziekenhuizen.

Elsevier Weekblad

Elsevier Weekblad brengt jaarlijks een special uit onder de naam Beste Ziekenhuizen. Het Weekblad beoordeelt enkele honderden indicatoren. Niet alleen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, maar ook op het financiële vlak. Deze lijst is omvangrijker dan de lijst van het AD. Ook is de samenstelling constanter. De positie van de ziekenhuizen op deze lijst is daardoor stabieler. Zo worden de ziekenhuizen beoordeeld en vergeleken. De resultaten van het HagaZiekenhuis zijn te lezen op de website van Elsevier.