Minder coronamaatregelen vanaf zaterdag 25 september

15 July 2021

Vanaf zaterdag 25 september zijn er minder coronamaatregelen in het HagaZiekenhuis. Patiënten en bezoekers hoeven dan geen mondkapje meer te dragen. Ook is er meer bezoek welkom. We vragen u wel om nog steeds zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen te houden.

Dit verandert per 25 september 2021:

Mondkapje niet meer nodig

Patiënten en bezoekers hoeven geen mondkapje meer te dragen in het HagaZiekenhuis. Onze zorgverleners dragen wel een mondkapje als ze dicht bij u moeten komen. Wilt u zelf ook graag een mondkapje dragen? Dan mag u dat natuurlijk doen.

Twee bezoekers welkom per patiënt

Patiënten mogen per dag maximaal twee bezoekers ontvangen. Er zijn een aantal uitzonderingen. Die leest u op www.hagaziekenhuis.nl/bezoek. Op deze pagina vindt u ook de bezoektijden.

Twee personen welkom bij een bevalling

Bevalt u in het Haga Juliana Geboortecentrum? Bij uw bevalling mogen twee personen aanwezig zijn. 

De volgende coronamaatregelen gelden nog steeds:

Blijf thuis bij klachten

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het telefoonnummer vindt u in de afspraakbevestiging, de herinnerings-sms en op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen.

Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand

In het HagaZiekenhuis komen veel patiënten met een zwakke gezondheid. Daarnaast zijn we zuinig op onze medewerkers. Daarom vragen we u om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen. Zo voelt iedereen zich veilig.

In de lift is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Omdat u niet lang in de lift zult staan, is dit niet erg. Vindt u de lift te vol? Wacht dan op een volgende. U mag natuurlijk ook een mondkapje dragen in het ziekenhuis.

Maximaal 1 begeleider bij een polikliniekafspraak

Omdat 1,5 meter afstand houden de regel blijft, is de ruimte op de poliklinieken beperkt. Neem daarom alleen een begeleider mee als het echt niet anders kan. Brengt iemand u? Vraag deze persoon dan buiten te wachten. Heeft u echt ondersteuning nodig? Dan is maximaal 1 begeleider per patiënt toegestaan.


Naar het overzicht