Extra coronamaatregel: gezondheidsvragen bij de ingang

15 July 2021

Het aantal coronabesmettingen stijgt weer in Nederland. Daarom voeren we vrijdag 16 juli een extra maatregel in. Bij binnenkomst in ons ziekenhuis stellen screeningsmedewerkers vragen over uw gezondheid. Dit doen we voor uw en onze veiligheid.

De volgende coronamaatregelen gelden in het HagaZiekenhuis

Blijf thuis bij klachten

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het telefoonnummer vindt u in de afspraakbevestiging en op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen.

Screening bij de ingang

We stellen u vragen over uw gezondheid bij de hoofdingang. Volg de instructies van de screeningsmedewerker.

We houden nog steeds 1,5 meter afstand

Zeker nu het aantal besmettingen stijgt, is het belangrijk om ook de komende tijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Volg daarom de aanwijzingen op de borden en houd u aan de looproutes in het ziekenhuis.

Één bezoeker/begeleider per patiënt

We houden ook de komende tijd dus 1,5 meter afstand van elkaar. Daarom mogen er niet meer dan 4 personen in een lift. Dat is de reden dat elke patiënt nog steeds één bezoeker mag ontvangen. En dat een patiënt maximaal één begeleider mee mag nemen. Anders wordt het namelijk te druk in de lichtstraat. Er ontstaan dan wachtrijen en opstoppingen.

Zorgverleners dragen een mondkapje

Bezoekers en patiënten hoeven geen mondkapje meer te dragen in het ziekenhuis. Onze zorgverleners dragen wel een mondkapje als ze u behandelen. Dit doen ze ook als ze geen 1,5 meter afstand van u kunnen houden. We volgen hierin het beleid van de Rijksoverheid.

Vindt u het fijn om een mondkapje te dragen? Dan kunt u dat uiteraard gewoon doen.

HagaPlaza pas vanaf 14.00 uur open voor patiënten en bezoekers

Restaurant HagaPlaza is dagelijks vanaf 14.00 uur geopend voor patiënten en bezoekers. U kunt ook weer terecht bij onze Espressobars. Deze vindt u bij de hoofdingang en in het Juliana Kinderziekenhuis.

Alle bovenstaande maatregelen gelden in ieder geval tot en met 13 augustus.

Naar het overzicht