Groen-gele Haagse muisjes voor kersverse ouders in Haga Juliana Geboortecentrum

20 August 2020

Bij een geboorte hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Traditiegetrouw zijn deze roze of blauw. In het Haga Juliana Geboortecentrum van het HagaZiekenhuis kunnen kersverse ouders de komende tijd ook kiezen voor een bijzondere variant: groene en gele muisjes met de toepasselijke naam Haagse Stadsgenootjes. Merel en Luciano, dolgelukkige ouders van dochter Marley Noé, hadden de primeur. Zij kregen de Stadsgenootjes als eerste op hun bord.

Olaf Ouwerkerk is de bedenker van de Stadsgenootjes. Hij serveerde bij de geboorte van zijn eigen kinderen de bekende roze en blauwe muisjes. Maar anno 2020 vindt hij het tijd voor iets nieuws. “De babykamer wordt in veel gevallen ook niet meer roze of blauw geverfd”, vertelt hij. “Waarom zouden we bij ouders dan ook niet wat meer keuze geven bij de versiering van de geboortetraktatie? Als je net papa of mama wordt, ben je hartstikke trots. En trots ben je vast ook op de stad waarin je kind het levenslicht ziet. Hoe leuk is het dan om de geboorte van een nieuwe Hagenaar of Hagenees te vieren met groene en gele muisjes?”

Het Haga Juliana Geboortecentrum trakteert de eerste 100 kersverse ouders op de Haagse Stadsgenootjes met de vertrouwde anijssmaak. Bij Merel en Luciano viel de lekkernij in de smaak. De kleine Marley Noé had er weinig aandacht voor. Zij sliep rustig door tijdens het feestelijke momentje.

De Haagse Stadsgenootjes zijn glutenvrij en verpakt in een vrolijk jasje. Ze zijn online te bestellen via www.stadsgenootjes.nl


Op de foto: gespecialiseerd verpleegkundige Marieke Brinkman van het Haga Juliana Geboortecentrum overhandigt aan Merel en Luciano Haagse Stadsgenootjes om de geboorte van hun dochter Marley Noé te vieren. 

Naar het overzicht