Haga kleurt rood op Dress Red Day

29 September 2018

Dress Red Day op 28 september in het HagaZiekenhuis was een enorm groot succes! In groten getale stonden bezoekers geduldig te wachten op de start van de informatiemarkt. Nadat directievoorzitter Martin van Rijn van Reinier Haga Groep en Nicole ten Grotenhuis, unithoofd van het Hartcentrum, uitleg gaven over vrouwen en hart- en vaatziekten en een lintje doorknipten was de toegang tot de markt geopend.

Haga kleurt rood op Dress Red Day

Veel bezoekers lieten hun bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol nakijken. Ze luisterden aandachtig naar de informatie die zij van de medewerkers van het hartcentrum, de neurologie, longziekten en de HagaApotheek kregen. Die gingen over de symptomen bij vrouwen bij een hartinfarct, een gezonde leefstijl, stoppen met roken, reanimeren, pacemakers, medicatie enzovoorts. Kortom, er was veel te zien en te halen voor de bezoekers.

Symptomen zijn bij vrouwen anders

Cardioloog Cora Hamelinck-van Tol en ervaringscoach Gerda Rolaff hielden een lezing. Cora legde uit dat de symptomen bij een hartinfarct bij vrouwen anders zijn dan bij mannen en wat die symptomen en de risicofactoren zijn. "De klachten bij een hartinfarct verschillen per persoon. Ze kunnen heel plotseling of heel geleidelijk ontstaan. Het is belangrijk om klachten altijd serieus te nemen. Ga bij aanhoudende klachten naar de huisarts en bespreek je zorgen". Gerda begeleidt vrouwen na een hartinfarct en vertelde hoe je de draad weer kan oppakken. Zij geeft regelmatig workshops.

Pluim voor het hele team

Er kwamen veel complimenten binnen van bezoekers. "Goed dat jullie er aandacht aan besteden" en "Fijn dat ik nu beter weet waar ik op moet letten" en "Veel opgestoken van de interessante lezingen".

Naar het overzicht