HagaZiekenhuis vernieuwt samenwerking met Medtronic

05 April 2023

Nog betere kwaliteit van patiëntenzorg en een lagere werkdruk van medewerkers. Dat is het doel van de vernieuwde samenwerking tussen het HagaZiekenhuis en medisch technologisch bedrijf Medtronic. Het accent van de samenwerking ligt op het verbeteren van de zorgprocessen. Hierdoor moet ook de werkdruk van medewerkers omlaag gaan.

HagaZiekenhuis en Medtronic zijn sinds 2015 partners op het gebied van medische technologie voor hart- en vaatzorg. Die samenwerking breidt zich nu uit naar afdelingen als de operatiekamers, Neurologie en (in de toekomst) ook naar andere afdelingen. Daarnaast richt de samenwerking zich ook op een gezamenlijke inrichting van de patiëntenzorg op de locaties Den Haag en Zoetermeer. De duur van de samenwerking is 5 jaar.

Cardioloog en medisch manager Matthijs Bax van het Hart- en Vaatcentrum: “Medtronic ondersteunt ons bij het beter organiseren van de bestaande zorgpaden hartfalen en atriumfibrilleren voor onze patiënten in Zoetermeer en Den Haag. Ook gaan we nieuwe zorgpaden ontwikkelen, onder andere voor coronair lijden.”

Daarnaast richt de samenwerking zich ook op het verder verbeteren van de cardiologische zorg in de regio. “Dit gaan we doen met onze netwerkpartners zoals huisartsen, cardiologen van omliggende ziekenhuizen en klinieken, thuiszorg en verpleeghuizen. Het gezamenlijk doel is om de patiënt de beste behandeling te geven op de juiste plek. In het ziekenhuis als het moet, bij de huisarts, thuis of in het verpleeghuis als dat kan.”

Voorzitter raad van bestuur van het HagaZiekenhuis Norbert Hoefsmit: “Door de samenwerking met Medtronic maken we gebruik van de modernste medische technologie, met wereldwijd bewezen oplossingen. Denk hierbij aan medische hulpmiddelen die patiënten thuis of bij de huisarts kunnen gebruiken. Artsen en verpleegkundigen hebben daardoor meer tijd hun aandacht te geven aan de patiënt, die in het ziekenhuis ligt. Zeker met de huidige schaarse personeelscapaciteit is dat een belangrijk voordeel.”

Henk Westendorp, senior Country Director van Medtronic Benelux: “De ambities van HagaZiekenhuis en Medtronic sluiten bij elkaar aan om de zorg de komende jaren nog beter rondom de patiënt te organiseren en de resultaten te verbeteren. We brengen kennis en ervaring mee die we opdoen in ziekenhuizen over de hele wereld.”


Bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit (rechts) en Henk Westendorp (sr. Country Director Medtronic Benelux) ondertekenen het samenwerkingscontract in bijzijn van cardioloog en medisch manager van het Hart- en Vaatcentrum Matthijs Bax.


Naar het overzicht