HagaZiekenhuis voorbereid op griepgolf

30 October 2018

Het is eind oktober en dat betekent dat de griep weer in aantocht is. Om de ziekte zo goed mogelijk de baas te blijven, neemt het HagaZiekenhuis extra maatregelen. Zo testen we op onze Spoedeisende Hulp (SEH) zo snel mogelijk of een patiënt griep heeft. Is de diagnose griep gesteld? Dan wordt de patiënt direct opgenomen op een speciaal hiervoor ingerichte afdeling. Daarmee voorkomen we dat het virus zich verder in het ziekenhuis verspreidt.

Samenwerking

Ook buiten de eigen muren is het HagaZiekenhuis voorbereid op de griepgolf. Artze Prins, manager van onze afdeling Acute Zorg, stelde met partners uit het Netwerk Acute Zorg regio West (NAZW) een regionaal griepplan samen. "Met dit plan willen we ervoor zorgen dat grieppatiënten altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook tijdens de pieken van de griepgolf. Juist op deze momenten is het belangrijk om goed samen te werken en met elkaar in gesprek te zijn. Welk ziekenhuis kan er bijvoorbeeld geen grieppatiënten meer bijhebben? En waar kan een patiënt het beste worden opgenomen? NAZW coördineert deze vragen voor alle ziekenhuizen in de regio."

Onvoorspelbaar

Dat een griepepidemie onvoorspelbaar is, bleek afgelopen winter wel. Ada Bosma, unithoofd van de afdeling Acute Zorg: "Toen iedereen dacht dat de epidemie voorbij was, volgde nog een tweede griepgolf." Alle medewerkers van het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis mogen een griepprik halen. Toch kunnen ook zij ziek worden. "Het is dan een hele uitdaging om de roosters rond te krijgen. We hebben gelukkig een gemotiveerd topteam dat op zo'n moment de schouders er nog eens extra onder zet. Daar ben ik best trots op", aldus Ada.

Naar het overzicht