“Het voelt goed om belangrijk werk te doen”

02 September 2020

Het coronavirus kostte Jesse Hinsbeeck (21) zijn baan in een verzorgingstehuis. Het virus leverde hem echter ook een baan op. Sinds deze zomer staat Jesse regelmatig bij de ingang van ons ziekenhuis. Daar zorgt hij er samen met zijn collega’s voor dat het HagaZiekenhuis zo veel mogelijk vrij van corona blijft.

Zo’n vier dagen per week verwelkomt Jesse patiënten en bezoekers als zij het ziekenhuis in komen. Gehuld in een groene polo en voorzien van mondkapje en spatbril stelt hij vragen over de gezondheid. “We willen weten of iemand klachten heeft die passen bij corona”, vertelt Jesse. “En we vragen of iemand in de omgeving onlangs positief getest is of klachten heeft.”

Afhankelijk van de antwoorden krijgt een patiënt een mondkapje mee. Ook moeten alle patiënten en bezoekers hun handen ontsmetten. Niet iedereen is blij met de screening. Regelmatig proberen mensen langs Jesse en zijn collega’s te glippen. “Gelukkig staan we op drukke momenten met vier personen. Dan is het moeilijk om langs ons te komen”, zegt Jesse lachend.

Jesse vindt het belangrijk om corona zo veel mogelijk buiten het ziekenhuis te houden. Toch begrijpt hij wel dat niet iedereen zin heeft om de vragen te beantwoorden of de handen te ontsmetten. “Mensen die erg ziek zijn, hebben wel iets anders aan hun hoofd. Dat snap ik heel goed. Ik vraag in zo’n geval altijd of ze ook mijn kant van het verhaal begrijpen. Meestal draaien mensen dan wel bij.”

De screeningsmedewerkers staan zeven dagen per week bij de entree van het ziekenhuis. Veel patiënten en bezoekers spreken hun waardering uit voor het werk van Jesse en zijn collega’s. “Mensen vertellen dat ze het goed vinden wat wij doen. Daar ben ik heel blij mee. Het voelt goed om belangrijk werk te doen.”

Benieuwd naar de maatregelen die het HagaZiekenhuis neemt om coronabesmettingen te voorkomen? Kijk op www.hagaziekenhuis.nl/coronavirus


Naar het overzicht