Binnen regio Haaglanden borgen HMC en HagaZiekenhuis acute trauma- en hartzorg

28 March 2020

Het aantal patiënten met het coronavirus/COVID-19 in de regio Haaglanden neemt toe. Maar ook de acute opvang van andere patiënten in de regio gaat gewoon door. De zorgaanbieders en ambulancediensten stemmen deze acute zorg met elkaar af in ROAZ verband (Regionaal Overleg Acute Zorgketen). Om de acute traumazorg en acute hartzorg in deze tijd van de Coronacrisis goed te borgen, hebben HMC en het HagaZiekenhuis hierover afspraken gemaakt.

Vanaf dit weekend worden patiënten die gereanimeerd moeten worden of een acuut hartinfarct hebben door de ambulance altijd naar het HagaZiekenhuis gebracht. Patiënten die een ernstig trauma krijgen, worden door de ambulance altijd naar HMC gebracht.

De traumachirurgen, cardiologen en cardiochirurgen werken nauw samen in deze opvang. Zij hebben zich de afgelopen weken voorbereid op dit scenario. Dit hebben ze gedaan door onderling hun kennis en werkwijze uit te wisselen en af te stemmen.

De normale zorg aan cardiologische patiënten gaat in beide ziekenhuizen gewoon door. Ook de spoedeisende hulp in beide ziekenhuizen blijft normaal open.

Door deze verdeling van hoog complexe acute zorg kunnen beide ziekenhuizen efficiënter omgaan met de inzet van medewerkers en IC-capaciteit. Zo kunnen ze samen de best mogelijke acute zorg  bieden in de regio Haaglanden.

Klik hier voor onze laatste updates over het coronavirus/COVID-19

Naar het overzicht