#Allemondkapjesverzamelen! - Inzamelingsactie mondkapjes en andere materialen in regio Haaglanden

22 March 2020

In heel Nederland werken we met man en macht om patiënten met het coronavirus/COVID-19 de juiste zorg te bieden. Helaas is het aantal beschermingsmaterialen schaars. Ook in de Haagse regio. En dat terwijl het juist nu belangrijk is om goed beschermd te werken. Stichting Transmurale Zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn en ADO Den Haag starten daarom een inzamelingsactie: #allemondkapjesverzamelen! Ze roepen particulieren en bedrijven in de regio Haaglanden op om deze zo snel mogelijk af te geven bij één van de inleverpunten. Help jij mee?

Wat is er nodig?

  • Mondkapjes: chirurgisch/FFP1/FFP2/FFP3 masker
  • Veiligheidsbrillen of vuurwerkbrillen
  • Wegwerpschorten/overalls met manchetten en lange mouwen
  • Niet-steriele wegwerphandschoenen
  • Desinfectiemiddelen zoals handalcohol
  • Babyfoons/walkie talkies

Heb jij (een van) bovenstaande in bezit in de originele verpakking? En kun je het missen? Lever deze dan in bij een van de inleverpunten. Zoals de wijkcentra van Xtra Welzijn, het Multifunctioneel Centrum (supportershome) bij ADO Den Haagen de logistieke Hub van Hubbel Lastmile op bedrijventerrein ZKD. Op www.allemondkapjesverzamelen.nl zie je alle inleverlocaties en openingstijden.

De initiatiefnemers zorgen ervoor dat de materialen zo spoedig mogelijk worden opgehaald en afgeleverd bij de huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgprofessionals. Mondial Van der Velde Verhuizingen en stadsdistributeur Hubbel Lastmile zorgen met hun elektrische vrachtbussen voor het transport. Bij het inleveren, ophalen en verdelen van de materialen wordt rekening gehouden met de eisen van de RIVM.

Meer informatie en vragen?

Transmurale Zorg is de regionale organisatie ter ondersteuning van zorg en welzijnspartners in de regio Haaglanden. De organisatie heeft veel contact met de veiligheidsregio over waar de tekorten precies zijn. Op www.allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd.

Naar het overzicht