Meer weten over prostaatklachten en prostaatkanker?

14 November 2019

Dinsdag 19 november houdt het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, een informatiebijeenkomst over (de gevolgen van) prostaatkanker. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.30 uur en wordt door het Reinier Haga Prostaatkankercentrum georganiseerd. Een interessant programma voor iedereen die vragen heeft over dit onderwerp. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor zijn naasten en andere geïnteresseerden in dit onderwerp. De toegang is gratis.

Klachten van de prostaat of de diagnose prostaatkanker gekregen? Dankzij de nieuwste behandelingen is er tegenwoordig veel meer aan te doen. Onze patiënten krijgen zorg op maat, want iedereen is anders. Kom luisteren naar onze specialisten en stel gerust uw vragen.

Wat u zou moeten weten

Uroloog Frank Froeling start het programma met uitleg over klachten van de prostaat, over prostaatkanker en het prostaatcentrum van Reinier Haga. Specialisten van het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf werken in het centrum nauw samen.

Er zijn verschillende behandelmethoden met bestraling mogelijk. Radiotherapeut Birgit Hollmann vertelt ons hierover.
Prostaatoperaties worden in het Reinier Haga prostaatcentrum met de Da Vinci robot uitgevoerd, uniek in onze regio. Dankzij deze verfijnde apparatuur kan de specialist nog nauwkeuriger opereren via en kijkoperatie. Dat is veel prettiger voor de patiënt die daardoor sneller opknapt. Frank Froeling geeft uitleg.
De begeleiding van patiënten met prostaatkanker is een belangrijk onderdeel in het zorgtraject van de patiënt. Anja Ladenberg, gespecialiseerd verpleegkundige, heeft veel ervaring opgedaan bij deze patiëntengroep. Zij vertelt waar een patiënt zoal mee te maken krijgt op psychisch, sociaal en fysiek gebied.

Vragen stellen kan altijd

Natuurlijk kunt u uw vragen stellen. Het team geeft u er graag antwoord op.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Locatie: Auditorium, locatie Leyweg.
Els Borst-Eilersplein 275, 2545AA Den Haag
Aanmelden: https://www.reinierhaga.nl/prostaatkankercentrum/informatieavond/

Naar het overzicht