RVE-manager Artze Prins benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

24 April 2020

Tijdens de vergadering van het crisisbeleidsteam van vrijdag 24 april werd Artze Prins, RVE-manager acute zorg en CBT-voorzitter, verrast met een telefoontje van de burgemeester van de gemeente Westland, Bouke Arends. Via een WhatsApp beeldverbinding vertelde de burgemeester aan Artze dat hij bij koninklijk besluit is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Artze krijgt deze onderscheiding voor zijn enorme inzet voor de ontwikkeling van de acute zorg in het HagaZiekenhuis, in de regio en in Nederland. De burgemeester noemde zijn belangrijke rol bij verbetering van de kwaliteit en doelmatigheid van de acute zorg. Bijvoorbeeld door de realisatie van het eerste Spoedplein van Nederland. Door acute zorg en huisartsenzorg samen te brengen, krijgt de patiënt zorg op maat.

Ook landelijk levert Artze een belangrijke bijdrage aan verdere ontwikkeling van de acute zorg. Dit deed hij onder meer als bestuursvoorzitter, vice-voorzitter en sinds 2015 voorzitter van de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen.

Artze kreeg een staande ovatie van alle aanwezigen in het auditorium. Hij dankte al zijn collega’s. “Ik ben maar een schakeltje in de keten. Dankzij de geweldige en professionele samenwerking met iedereen om mij heen doen we het. En ook op het thuisfront, waar ik door mijn werk soms pas om 7 of 8 uur ’s avonds thuis kom. En een enkele keer zelfs helemaal niet.”

Namens het HagaZiekenhuis feliciteerde medisch directeur Karel Ronday Artze en dankte hem voor zijn jaren lange onvermoeibare inzet voor onze acute zorg.

Artze moet nog even wachten op de versierselen die bij deze ridderorde horen. Burgemeester Arends hoopt deze bij Artze op te kunnen spelden zodra de maatregelen rond de coronacrisis zijn versoepeld. Van de collega's kreeg hij alvast een taart met een lintje.
Naar het overzicht