Wereldreumadag: ‘Klachten? Wacht niet, ga naar je huisarts’

11 October 2018

Of je nu 6 bent of 86; iedereen kan te maken krijgen met reuma. Toch ziet lang niet iedereen gewrichtsproblemen als iets alarmerends. En dat is jammer, zegt reumatoloog Yvonne Ruiterman. “Hoe eerder we beginnen met de behandeling van ontstekingsreuma, hoe beter het is. Dat voorkomt namelijk dat er schade ontstaat aan de gewrichten. Een snelle behandeling zorgt ervoor dat je beter kunt blijven functioneren. Heb je klachten? Wacht dan niet, maar ga naar de huisarts.”

In Nederland ervaren dagelijks ruim 2 miljoen mensen pijn, stijfheid en vermoeidheid door een reumatische aandoening. Dat kan een behoorlijke impact hebben op de kwaliteit van leven, zowel thuis als op het werk. Onder deze 2 miljoen patiënten zijn er ongeveer 220.000 met ontstekingsreuma. Vooral deze mensen hebben baat bij een vroege behandeling. Op deze Wereldreumadag vragen we daarom extra aandacht voor een vroege diagnose: don't delay, connect today!

Foto: Reumatoloog Yvonne Ruiterman gebruikt een echoapparaat om te controleren of er ontstekingen zijn in de gewrichten.

 

Naar het overzicht