Wie is wie in het HagaZiekenhuis?

15 November 2021

Wist u dat er in het HagaZiekenhuis meer dan 3500 mensen werken? Wanneer u bij ons binnen bent geweest, bent u een aantal van onze collega’s vast al tegengekomen. Maar wie doet nu precies wat? We stellen ze aan u voor, aan de hand van hun uniform. Van links naar rechts...


1. Wit pak: verpleegkundigen

Sinds kort dragen onze verpleegkundigen een mooi nieuw uniform. Het bestaat uit een witte broek en een korte witte jas. De jas heeft bij de schouders een dunne Haga-groene streep en een logo. Op sommige afdelingen dragen artsen dit pak ook.
Als de oude pakken ‘op’ zijn, gaan ook leerling-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, gipsverbandmeesters en medewerkers in het Radiologisch Centrum over op dit nieuwe uniform.

2. Lange witte jas: specialisten

De meeste artsen dragen een lange witte jas met korte mouwen. Ook zij dragen het nieuwe model, met op de schouders de groene Haga-streep en een logo. Als diëtisten en lab-medewerkers patiënten op de afdeling bezoeken, dan dragen zij deze witte jas binnenkort ook.

3. Blauw pak: medewerkers in operatiekamers

Het blauwe pak komt u vooral tegen in de operatiekamer. De arts die u opereert draagt een OK-omloopbroek en tuniek. Dat dragen ook alle andere medewerkers die ondersteunen bij de operatie of behandeling. Denk aan OK-assistenten, anesthesiemedewerkers en verpleegkundigen.

4. Wit pak met blauwe schouders: hotelteam en schoonmakers

De mannen en vrouwen die ons ziekenhuis schoonmaken en netjes houden, dragen een witte broek en een korte witte jas met blauwe schouders. Medewerkers die het eten verzorgen voor patiënten, dragen hetzelfde uniform.

5. Groen jasje: vrijwilligers

Als u het ziekenhuis binnenkomt, komt u direct vriendelijke dames en heren in groene jasjes tegen. Dat zijn de vrijwilligers die u op weg helpen in ons ziekenhuis. Welkom in het Haga! Ze helpen u bijvoorbeeld met het aanmelden aan onze aanmeldzuilen.

6. Donkerblauw pak: receptiemedewerkers

Bij binnenkomst zijn ook de collega’s van de receptie direct herkenbaar. Zij dragen achter de balie een donkerblauw pak. Grote kans dat u één van hen aan de telefoon hebt gesproken, wanneer u naar het centrale telefoonnummer van het ziekenhuis belde.

7. Zwart overhemd en schort: espressobar en HagaPlaza

De medewerkers van de Espressobar en restaurant HagaPlaza dagen een zwart overhemd en een zwart schort. Zij zetten de lekkerste koffie en bereiden heerlijke verse maaltijden voor bezoekers en medewerkers.

8. Zwarte polo en broek: beveiligers

Voor uw en onze veiligheid houden beveiligers dag en nacht de wacht in het HagaZiekenhuis. Deze collega’s dragen een zwarte outfit. Ze zijn verder herkenbaar aan het V’tje op de borst en de streepjes op de schouders.

Wie ziet u niet?

Natuurlijk werken er veel meer mensen in ons ziekenhuis. Hun werk is misschien niet altijd zichtbaar, maar ook deze mannen en vrouwen zijn onmisbaar. Medewerkers van de technische dienst dragen een grijs of donkerblauw overhemd. De logistiek medewerkers dragen een wit uniform als ze patiënten vervoeren. In andere gevallen dragen zij een grijs overhemd. Baliemedewerkers en andere medewerkers in een ondersteunende functie dragen hun eigen kleding in het HagaZiekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis.

Naar het overzicht