6e Juliana Kinderrally: stralende gezichten, glimmende auto’s en ronkende motoren

25 september 2017

Ruim 40 eigenaren van classic- en sportscars kwamen zaterdag 23 september naar het Juliana Kinderziekenhuis om samen met (chronisch) zieke kinderen de Kinderrally te rijden. Eén voor één vertrokken de auto’s met ronkende motoren en gierende banden met opspattend grind tot gevolg. Dit alles om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Alle kinderen kregen een routeboek met opdrachten. De kinderen vertelden de chauffeur hoe hij moest rijden. Samen beantwoordden ze vragen over gebouwen en zochten naar foto's die waren verstopt langs de route. De route ging dwars door Den Haag, langs het Binnenhof en kasteel Wassenaar. Na de stop bij het Louwman museum, eindigde de rally na  twee uur met een lunch in het Crown Plaza Hotel. Kinderen die niet sterk genoeg waren voor de hele rally werden 10 minuten  rondgereden rondom het ziekenhuis. Tijdens de rally was een kinderarts aanwezig om eventuele zorg te verlenen.

Mieke Houdijk, kinderarts-endocrinoloog van het Juliana Kinderziekenhuis, coördineert en organiseert al 6 jaar samen met onder andere Chrome - Classic Car Events de jaarlijkse Juliana Kinderrally. Mieke ziet dagelijks in haar spreekkamer de impact van een chronische ziekte zoals diabetes. Deze kinderen bezorgt ze graag een zorgloze dag, zodat zij even vergeten dat ze ziek zijn.
Mieke: "De ouders zijn altijd enorm blij, dankbaar en onder de indruk dat zo'n dag voor hun kinderen georganiseerd wordt. De blije gezichten en het genieten van de kinderen en ouders geeft de organisatie dan ook de grootste voldoening en de motivatie om volgend jaar weer een Juliana Kinderrally te organiseren."

Op de Facebookpagina van het JKZ en op www.marilenedubois.nl/jkr2017 is een uitgebreid fotoverslag te zien van de rally.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017