Aramco organiseert hardloopevenement voor het Juliana Kinderziekenhuis

03 april 2017

Aramco, de Saoedische nationale oliemaatschappij, start dit jaar een nieuw initiatief, de Aramco Beach Run op het strand van Scheveningen. Hiermee willen ze fondsen werven voor het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) in Den Haag. Kinderarts-infectioloog Dr. Gertjan Driessen wil in het JKZ een groot onderzoek starten bij kleine kinderen met terugkerende luchtweginfecties. Het loopevenement vindt plaats op zondag 7 mei 2017. Aramco verwacht 1.500 deelnemers en geeft hiermee aan de lokale gemeenschappen te willen steunen.

Kinderarts Gertjan Driessen luistert naar de longen van een patiëntje met terugkerende luchtweginfecties.

De medewerkers van Aramco in Den Haag hebben in het verleden altijd deelgenomen aan lokale vrijwilligersprogramma's, waaronder inzamelingsacties voor de lokale voedselbanken en het schoonmaken van de Scheveningse duinen. De Aramco Beach Run moedigt alle deelnemers aan om geld in te zamelen voor het Juliana Kinderziekenhuis. Het geld gaat naar onderzoek en behandeling van kinderen met terugkerende luchtweginfecties. Aramco Overseas President, Fahad Al-Abdulkareemm: "We zijn ontzettend blij dat we met het Juliana Kinderziekenhuis als onze officiële Beach Run partner kunnen samenwerken. Met deze actie willen we als bedrijf het onderzoek naar luchtweginfecties ondersteunen en met alle deelnemers kijken we ernaar uit om met onze vrienden in Den Haag dit probleem te bestrijden."

Meer inzicht in luchtweginfecties

Kinderarts-infectioloog Gertjan Driessen vertelt: "Een luchtweginfectie is vaak de belangrijkste reden dat kinderen opgenomen worden in een ziekenhuis in Nederland. We zien vaak kinderen tot 2 jaar met terugkerende luchtweginfecties die kortademig en regelmatig ernstig ziek zijn. Door middel van dit onderzoek willen we meer inzicht krijgen in de mogelijke oorzaken zodat we deze jonge patiënten nog beter kunnen behandelen."
Omdat het JKZ de grootste spoedeisende hulp voor kinderen in Nederland en een grote polikliniek heeft, is het de ideale omgeving voor dit onderzoek. "We willen er echt alles aan doen om de oorzaken van terugkerende luchtweginfecties in kaart te brengen. Ook willen we onderzoeken of goed gebruik van antibiotica kan helpen om infecties te voorkomen. Daarom is dit onderzoek zo belangrijk", zegt de kinderarts die zelf ook meedoet aan de Aramco Beach Run.

Beach Run

Het loopevenement heeft drie afstanden voor alle leeftijden en fitnessniveaus: de 1km Family Run, de 5 km Boulevard & Beach Run en de 10 km Hero Ren langs de boulevard, de pier en de duinen. Start en finish van de race vinden plaats in The Hague Beach Stadium, waar extra activiteiten en entertainment voor de deelnemers en toeschouwers worden georganiseerd.
Lokale organisaties worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan de Business Runs voor de 5 km of 10 km afstanden, waar teams van 4 personen kunnen concurreren voor een gecombineerde groepsscore. Voor registratie en meer informatie kunt u terecht op www.aramcobeachrun.nl

Logo Aramco

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017