Fiets je ook mee van Den Haag naar Texel?

31 mei 2017

Op vrijdag 23 juni gaat het jaarlijkse fietsevenement Den Haag-Texel weer van start. Meer dan 135 fietsers hebben zich al ingeschreven om van Den Haag naar Texel te rijden. Ze helpen hiermee een goed doel van het Juliana Kinderziekenhuis te verwezenlijken: aanschaf van C-Bott. Wil je ook mee doen aan deze sportieve activiteit? Dat kan nog. Ga naar http://www.denhaagtexel.nl om je in te schrijven.

Onder politiebegeleiding startte de fietsers vorig jaar vanuit het JKZ. Ook dit jaar begint de route in de lichtstraat bij het JKZ.

De deelnemers starten vrijdag 23 juni om 9.00 uur bij de receptie van het Juliana Kinderziekenhuis. De route gaat door de lichtstraat naar de uitgang van het ziekenhuis. Ze worden begeleid door motoragenten. Het sponsordoel is de aanschaf van C-Bott, een kindvriendelijke digitale wegwijzer in het JKZ. De kosten hiervan bedragen zo'n 100.000 euro. De afgelopen jaren is hiervoor al 60.000 euro bij elkaar gefietst. We hopen met de opbrengst van 2017 dit mooie doel te kunnen verwezenlijken. C-Bott is 1 van de 5 figuren die overal terugkomt in het JKZ, zie filmpje.

Waarom dit doel?

Kinderen die in het ziekenhuis komen voor een behandeling of ingreep, willen we zo goed mogelijk voorbereiden en afleiden. Bijvoorbeeld: bij Sara moet bloed worden geprikt. Nu wordt ze hiermee direct geconfronteerd en raakt ze van slag. Dat willen we graag voorkomen. Met behulp van de speciale wegwijzers met figuur C-Bott lukt dat. Sara kiest op de wegwijzer op het onderwerp 'bloedafname'. In een animatie krijgt ze uitleg hoe een bloedprik in z'n werk gaat en wat er met de bloedcellen gaat gebeuren. De bloedcellen zijn te volgen tot in het laboratorium. Door deze uitleg weet Sara wat er gaat gebeuren en begrijpt ze ook beter waarom ze bloed moet afgeven. De digitale wegwijzer maakt dit- en nog veel meer- mogelijk.

Het JKZ wil ook een C-Bott app aanbieden waarmee kinderen zoals Sara zich thuis al kunnen voorbereiden op hun ziekenhuisbezoek, zelfstandig of samen met de ouders. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom via info@denhaagtexel.nl.

Ga naar http://www.denhaagtexel.nl om je in te schrijven.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017