Geslaagde Aramco Beach Run voor Juliana Kinderziekenhuis (1)

08 mei 2017

De eerste Aramco Beach Run is een geslaagd evenement met een klinkend resultaat: 1.500 deelnemers liepen ruim 20.000 euro bij elkaar voor het goede doel voor het Juliana Kinderziekenhuis.

Meer dan 1.500 deelnemers liepen ruim 20.000 euro bij elkaar voor het JKZ

Dat goede doel is onderzoek naar luchtweginfecties bij kleine kinderen tot 2 jaar. Want een luchtweginfectie is in Nederland een van de belangrijkste redenen voor ziekenhuisopname van een kind. De Saoedische nationale oliemaatschappij Aramco organiseerde de sponsorloop op het strand van Scheveningen om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaken van deze infecties.

Ondanks het frisse weer, was de sfeer uitstekend. Voor alle leeftijden en fitnessniveaus was er een geschikte afstand. Voor de jongste lopers was er de 1km Family Run. De meeste lopers liepen de 5km Boulevard & Beach Run. De getrainde deelnemers kozen voor de 10km Hero Run langs de boulevard, de pier en de duinen.

Hoog bezoek van burgemeester Krikke

Dat ook de gemeente Den Haag de kinderen met luchtweginfecties een warm hart toedraagt bleek uit de aanwezigheid van de nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke. Zij gaf het startschot voor de lopers op de 5 kilometer.

Deelnemer Ruben Smelink haalde in z'n eentje het grootste bedrag op. Hij liep 1.326 euro bij elkaar. Alle lopers samen haalden 20.797 euro op. Een geweldige prestatie. De kinderartsen van het Juliana Kinderziekenhuis bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en bijdrage.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017