HagaZiekenhuis en Menzis zetten zich samen in voor toekomstbestendige zorg

09 augustus 2017

Het HagaZiekenhuis en Menzis gaan onderzoeken aan welke zorg inwoners in deze regio precies behoefte hebben. En ook bekijken ze welke keuzes in de acute, planbare, chronische en oncologische zorg nodig zijn om aan die behoeften te voldoen.

Joris van Eijk, directeur Zorg van Menzis en Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis tekenen een intentieverklaring voor inzet toekomstbestendige topzorg inwoners Haagse regio

Bijvoorbeeld wat is er nodig in de samenwerking met andere zorgverleners om onze patiënten zoveel mogelijk in hun vertrouwde thuissituatie te kunnen helpen? En hoe maken we optimaal gebruik van e-health?

Het HagaZiekenhuis en Menzis hebben hiervoor een intentieverklaring getekend om de bestaande samenwerking te intensiveren en te focussen op topzorg die aansluit bij de behoefte van inwoners in de regio Haaglanden.

Betaalbaar houden

Ook zoeken de partijen samen antwoord op de vraag hoe de zorg in de regio betaalbaar blijft en welke financiering daar het beste bij past. Door intensief samen te werken zijn HagaZiekenhuis en Menzis beter in staat de zorg voor patiënten in de regio toekomstbestendig te maken.

Met het tekenen van een intentieverklaring zetten Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis, en Joris van Eijck, directeur zorg Menzis, onlangs een belangrijke eerste stap. De komende weken gaan de partijen de onderwerpen bespreken die aan bod komen in de samenwerking.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017