2017

HagaZiekenhuis promoot reanimatiecursus Hartstichting

15 mei 2017

Volg op 10 juni een gratis reanimatiecursus van de Hartstichting in het Kyocera Stadion in Den Haag. In de cursus wordt geleerd hoe je een hartstilstand herkent, reanimeert en hoe je een AED gebruikt. Het HagaZiekenhuis draagt deze actie van de Hartstichting een warm hart toe en vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen leren reanimeren. Zo kunnen meer levens worden gered.

De cardiologen van het HagaHartcentrum steunen het initiatief van de Hartstichting van harte. Op de Spoedeisende Hulp van het HagaZiekenhuis worden per jaar meer dan 200 patiënten binnengebracht na een reanimatie van buiten het ziekenhuis. Hiermee is het HagaZiekenhuis een van de grootste en meest ervaren reanimatiecentra van Nederland.

Meer burgerhulpverleners nodig

De laatste jaren is de overlevingskans na een hartstilstand groter geworden. Enerzijds doordat de medische zorg op dit gebied steeds verder wordt verbeterd. Maar met name is het ook zo dat mensen op straat sneller en adequater geholpen worden door burgerhulpverleners die snel een AED in kunnen zetten. Die eerste minuten zijn letterlijk van levensbelang. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren zodat zij zich kunnen aanmelden als burgerhulpverlener.   

Aanmelden

De reanimatiecursus vindt plaats op zaterdag 10 juni in het Kyocera Stadion.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook