HagaZiekenhuis verspilt minder eten door bevoorrading op maat

08 september 2017

Het HagaZiekenhuis start met nieuwe easy to order-concept van Bidfood. Medewerkers van het Hotelteam bestellen voortaan dagelijks zelf ontbijt- en lunchproducten voor de verpleegafdeling. Onze leverancier Bidfood bevoorraadt de verpleegafdelingen vervolgens op maat. Bidfood ontwikkelde het concept samen met het HagaZiekenhuis. Het ziekenhuis maakt als eerste gebruik van de nieuwe bestelmogelijkheid.

Van groot- naar kleinverbruik

Marcel van Dalen, manager hotelservices in het HagaZiekenhuis, is blij met het nieuwe systeem: "Voorheen werden de broodserveerwagens vanuit het magazijn bevoorraad. Nu ontvangen we dagelijks exact de juiste hoeveelheden per verpleegafdeling, precies afgestemd op de vraag van de patiënt."

Minder verspilling

Nu de voorraad op de afdelingen ligt, is het verbruik beter inzichtelijk. In het verleden werden grootverpakkingen in het ziekenhuis weer verdeeld over kleinere zakjes of doosjes voor de verpleegafdelingen. Nu weet je beter wat je aan voorraad nodig hebt en gooi je heel wat minder weg.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017