Hartcentrum HagaZiekenhuis geeft succesvolle cursus echocardiografie

13 februari 2017

Het was een doorslaand succes, de 22e editie van de Haagse Cursus Echocardiografie van het HagaZiekenhuis. De inschrijving voor deze gerenommeerde nationale bij- en nascholing voor cardiologen en cardiologen in opleiding was heel snel vol.

Cardioloog Joost van Melle (UMC Groningen) weet de aandacht van de zaal vast te houden met zijn voordracht: ‘De aortaklepstenose; soms een duivels dilemma’

De Haagse Cursus Echocardiografie die het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis jaarlijks organiseert, werd op 2 en 3 februari gehouden in het Hilton Hotel Den Haag. "Met 130 deelnemers was het de drukste editie tot nu toe", aldus cardioloog Ivo van der Bilt, die de cursus samen met zijn collega Wilco Tanis organiseerde. "Mensen komen van Groningen tot Maastricht en Nijmegen naar ons toe om bijgeschoold te worden over echocardiografie en natuurlijk ook om te netwerken. Wij kijken heel tevreden terug op de cursus. En de deelnemers ook, zo blijkt uit de enquêteformulieren."

Spreker uit Parijs

Er waren interessante voordrachten van cardiologen uit het hele land, die hun sporen in de echocardiografie hebben verdiend. Onderwerpen waren onder meer transthoracale echo, de aortaklepstenose en contrast echocardiografie. Keynote speaker was professor Vahanian, een bekende cardioloog uit Parijs, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Bichat. Als lid van de richtlijncommissies van de European Society of Cardiology besprak hij de richtlijn kleplijden. Vahaian nam ook deel aan de workshops. "Daarin wordt de praktijk besproken met de deelnemers. Een goed beoordeeld onderdeel. Al met al een groot succes en we kijken nu alweer uit naar volgend jaar", besluit Ivo van der Bilt enthousiast.

Meer lezen over de Haagse cursus Echocardiografie? Ga naar de website.

Hier zijn ook de presentaties terug te zien en te luisteren.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017