Opnieuw vaatkeurmerk

03 oktober 2017

Hebt u last van uw vaten of hebt uw spataderen? Dan bent u bij het HagaZiekenhuis in goede handen. De Hart & Vaatgroep heeft ons dit jaar opnieuw beloond met het Vaatkeurmerk. Het spataderkeurmerk kregen we eerder dit jaar.

De Hart- en Vaatgroep heeft in september alle ziekenhuizen weer onder de loep genomen om te kijken of ze (nog steeds) voldoen aan de criteria. Conclusie: het HagaZiekenhuis levert kwaliteit in de zorg voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden, aneurysma en halsslagaderaandoeningen.

Om het keurmerk te krijgen moet een ziekenhuis voldoen aan criteria zoals het aanbieden van bijvoorbeeld looptraining, cardiovasculair risicomanagement, dotterbehandeling, de nieuwste operatietechnieken, maar ook het geven van schriftelijke informatie.

De Hart & Vaatgroep wil met het Vaatkeurmerk bijdragen aan een goede kwaliteit van de vaatzorg in Nederland. Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals.

Nederland telt ongeveer 1 miljoen mensen met een hart- en/of vaataandoening.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Hart & Vaatgroep, het keurmerk en de criteria op www.hartenvaatgroep.nl.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017