2017

Palliatieve zorg Haga voldoet aan Europese standaard

05 december 2017

Voor de 3e keer op rij is het Palliatief Advies Team (PAT) van onze afdeling medische oncologie geaccrediteerd door de European Society for Medical Oncology (ESMO). Dit betekent dat het team voldoet aan de strenge eisen die de ESMO stelt. Internist-oncoloog Patricia Quarles van Ufford-Mannesse noemt het een mooie erkenning. “Deze accreditatie krijg je namelijk niet zomaar”, vertelt Patricia.

Patiënten zijn in goede handen bij het Palliatief Advies Team

"We bieden volgens het ESMO kwalitatief goede palliatieve zorg als vast onderdeel van de oncologische patiëntenzorg. Het primaire doel is verbetering of behoud van de kwaliteit van leven en in de terminale fase de kwaliteit van sterven. We begeleiden zowel de patiënt met een ongeneeslijke en levensbedreigende ziekte als zijn omgeving vanuit dit veranderde levensperspectief. Het gaat om de totale zorg op het gebied van lichamelijke, psychische, sociale en spirituele veranderingen voor de patiënt én zijn naasten."

Het doen van wetenschappelijk onderzoek en geven van onderwijs aan professionals zijn ook voorwaarden voor accreditatie. Daarnaast is er continu aandacht voor het verbeteren van de palliatieve zorg. "We bieden onze zorg overigens aan alle patiënten in de palliatieve fase, dus ook voor patiënten met een niet-oncologische aandoening", vertelt Patricia. "Op verschillende verpleegafdelingen leiden we verpleegkundigen met het aandachtsgebied palliatieve zorg op."

De accreditatie is geldig tot 2021.

 

Palliatief Advies Team
Het Palliatief adviesteam (PAT) bestaat uit verpleegkundig specialisten oncologie en palliatieve zorg, internist-oncologen, internist-ouderengeneeskunde, radiotherapeut-oncoloog, longarts, anesthesioloog-pijnbestrijder, geestelijk verzorger en een transferverpleegkundige. Vanuit de verschillende vakgebieden zijn er vaste consulenten voor advies beschikbaar, zoals een maag-darm-lever arts, psychiater en een neuroloog. 

 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook