2017

Prijs voor kinderdiabetesverpleegkundige JKZ

29 maart 2017

Geldprijs en erkenning voor collega Mirjam Offringa. “Ik ben trots op de prijs en hierdoor realiseer ik mij dat ik trots ben om verpleegkundige te zijn. Wij hebben echt een vak".

Kinderdiabetesverpleegkundige Mirjam Offringa is bescheiden, maar haar ogen stralen als zij terugdenkt aan vorige week. Samen met 3 andere vrijwilligers van stichting D-support kreeg ze de EADV-award en het bijbehorende geldbedrag van 2500 euro. D-support traint onder andere jongeren die willen oppassen bij gezinnen waar een kind diabetes heeft. EADV is een beroepsorganisatie voor diabetesverpleegkundigen.

Mirjam werkt al ruim 20 jaar met veel plezier in het Juliana Kinderziekenhuis. "Diabetes treft niet alleen het kind, maar het hele gezin. De impact is steeds verschillend. Daardoor is het contact met kinderen en ouders steeds opnieuw een uitdaging. D-support biedt mogelijkheden meer te kunnen doen, het is een soort verlenging van mijn werk".

Oppas heeft kennis van diabetes

Jongeren die willen oppassen, krijgen van D-support uitleg over hoe een insulinepen of insulinepomp werkt. Ook leren ze over situaties die zich kunnen voordoen, bijvoorbeeld hoe je een kind het beste kunt prikken. Mirjam: "Als je een oppas hebt met kennis van diabetes, kun je als ouder met een gerust hart naar een ouderavond, iets doen met je andere kinderen of gewoon lekker een avondje uit." 

Nieuwsoverzicht

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook