Stomazorg HagaZiekenhuis weer beloond met groen vinkje

09 oktober 2017

Het HagaZiekenhuis heeft opnieuw het groene vinkje voor stomazorg gekregen van de Nederlandse Stomavereniging. Dit houdt in dat de stomazorg van het HagaZiekenhuis voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Het groene vinkje geldt voor zowel de darmstoma- als de urinestomazorg.

Het groene vinkje wordt sinds vijf jaar toegekend aan ziekenhuizen die voldoen aan alle 14 normen die de Nederlandse Stomavereniging stelt voor goede stomazorg. Enkele voorbeelden van deze normen zijn onder andere het hebben van een zorgpad darmkanker, de beschikbaarheid en bereikbaarheid van het stomateam, de ervaring en scholing van de zorgverleners, goede voorlichting vóór een operatie en de afstemming van stomamateriaal op de behoeften en levenswijze van de patiënt.

Trots

Het is al de vijfde keer dat het HagaZiekenhuis het groene vinkje krijgt. Stomaverpleegkundige Barbara van den Berg is onverminderd enthousiast: "Ook al is het de vijfde keer, we zijn toch heel erg trots op wat we bereikt hebben. De eisen worden elk jaar aangescherpt en we steken er ook de nodige energie in om eraan te voldoen. Met veel plezier overigens, want we willen de zorg zo goed mogelijk maken voor onze patiënten! Voor hen zijn wij altijd bereikbaar en zij mogen altijd langskomen voor controle."

Over de Stoma Zorgwijzer

De Stoma Zorgwijzer laat zien waar stomazorg wordt gegeven. Daarnaast is te zien of de ziekenhuislocaties die stomazorg verlenen, voldoen aan de 14 normen voor goede stomazorg vanuit het perspectief van stomadragers.
 Kijk voor meer informatie over de Stoma Zorgwijzer op de website van de Nederlandse Stomavereniging: www.stomazorgwijzer.nl.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017