Van Aartsen opent symbolisch het vernieuwde HagaZiekenhuis

02 februari 2017

Scheidend burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen ontving op woensdag 1 februari het eerste exemplaar van het fotoboek ‘Wat het oog raakt’. In dit boek staan 100 prachtige foto’s die Studio Oostrum in het Haga maakte. Daarmee opende Van Aartsen symbolisch het geheel vernieuwde HagaZiekenhuis op locatie Leyweg.

Directievoorzitter HagaZiekenhuis Marjolein Tasche overhandigt het eerste exemplaar van fotoboek ‘Wat het oog raakt’ aan burgemeester Van Aartsen

Bijna 7 jaar geleden, in maart 2010, gaf burgemeester Van Aartsen het startsein voor de nieuw- en verbouw van het Haga. Sindsdien onderging het ziekenhuis een geweldige metamorfose. Naast een nieuw gebouw voor het Juliana Kinderziekenhuis, Haga Juliana Geboortecentrum, Geboortehotel, OK-complex en het Ronald McDonaldhuis, zijn bijna alle afdelingen en openbare ruimtes in het ziekenhuis gerenoveerd. Bijvoorbeeld de Intensive Care, de hoofdingang (met een compleet nieuwe lichtstraat tussen de oud- en de nieuwbouw), de polikliniek MDL-Urologie, de afdeling Dagopname en alle verpleegafdelingen.

"We zijn heel trots op het resultaat van de jarenlange bouw en renovaties", zegt Chiel Huffmeijer, voorzitter Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep. "We hebben nu een prachtig, toekomstbestendig ziekenhuis. Onze patiënten vertellen ons regelmatig hoe mooi ze het ziekenhuis nu vinden. En ook de medewerkers vinden het heel prettig werken op de nieuwe, sfeervolle afdelingen."

Wat het oog raakt

Als dank voor ieders inzet geeft de directie van het HagaZiekenhuis alle medewerkers een exemplaar van 'Wat het oog raakt'. Het boek is gemaakt door 4 fotografen van Studio Oostrum, die de afgelopen jaren volop in het ziekenhuis hebben gefotografeerd. In het boek staat een selectie van 100 zwart-witfoto's waarop de zorg, het gebouw en de aandacht voor de patiënt prachtig in beeld worden gebracht. Het boek geeft een unieke inkijk in het dagelijks leven in het HagaZiekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017