Veilig en droog naar de entree van het HagaZiekenhuis

26 april 2017

Sinds 25 april heeft het ziekenhuis een eigen, elektrische buitenshuttle dankzij donateurs en sponsors. Eerder al reed er een leenshuttlebus via het Openbaar Vervoer platform over het parkeerterrein van het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Patiënten kunnen instappen om voor de deur te worden afgezet. Een gastvrije en gewaardeerde service.

Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis is blij met de spiksplinternieuwe shuttle die in feestelijke entourage op dinsdag 25 april werd onthuld. "We zijn een seniorvriendelijk ziekenhuis. De shuttle is een van de voorzieningen die hier iets aan toevoegt." Dominique Deguelle, voorzitter HagaVrienden is trots op alle gulle sponsors en donateurs. Zij mochten als eerste in de nieuwe bus instappen voor een ritje. Die biedt plaats aan 7 passagiers en is uiteraard voorzien van de logo's van de sponsors.

Patiënten van het HagaZiekenhuis zijn blij met de shuttledienst, zo bleek al tijdens de proef met de leenshuttlebus de afgelopen maanden. Tientallen patiënten en bezoekers die niet zo mobiel zijn, slecht zien of met kleine kinderen reizen, stappen dagelijks in. Met de shuttle bereiken ze de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs van de bus zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur over het terrein, tot aan het OV-platform, op zoek naar passagiers. Klanten genoeg!

Eenmaal in het ziekenhuis kan iedereen die dat wil, overstappen op de elektrische binnenshuttle. Zo wordt de afstand van de entree naar het JKZ of de liften eenvoudig overbrugt. De binnenshuttle is nu ongeveer een jaar in gebruik. Net als de buitenshuttle is ook dat een prachtig sponsorproject van HagaVrienden. Er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Voor kinderen is het zelfs een spannend ritje.

Ook shuttlechauffeur worden?

Wilt u vrijwilliger zijn op de shuttlebus? Dat kan! Ons team van shuttlechauffeurs is nog niet compleet.
Bent u sociaal, zorgzaam, representatief, flexibel en vindt u het leuk om te rijden? Meldt u zich dan aan door een e-mail te sturen naar vrijwilligerscoördinator Deborah Op 't Eijnde: d.opteijnde@hagaziekenhuis.nl.

Meer over de vacature leest u op de website Werken bij Haga. Daar leest u ook over ons andere vrijwilligerswerk. Kom erbij, u bent van harte welkom!

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017