Burgemeester Krikke geeft startschot voor 10e editie Den Haag – Texel

29 juni 2018

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag gaf vanochtend het startschot voor alweer de tiende editie van de sponsorfietstocht Den Haag – Texel. Bij de start heerste een uitgelaten sfeer.

Burgemeester Pauline Krikke geeft het startschot

Ruim 200 sportieve fietsers doen mee aan de sponsortocht. Ze halen dit jaar geld op voor een buitenspeeltuin bij het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). De fietsers reden weg onder luid applaus van vele medewerkers van het HagaZiekenhuis. Voorop fietsten burgemeester Pauline Krikke en medisch manager JKZ Fréderique Hofstede.

Wat Den Haag - Texel zo bijzonder maakt, is het enorme saamhorigheidsgevoel en de geweldige sfeer. Initiatiefnemer Rob de Munck: "We doen het met z'n allen, steunen elkaar en wachten tot het aankomstpunt bij de Zilvermeeuw in De Koog op elkaar."

Dit jaar doet ook een handbiker mee. De 25-jarige Justin van Bemmel heeft een zeldzame ziekte, waardoor hij in een rolstoel zit. "Een half jaar geleden kreeg ik een nieuwe handbike. Sindsdien heb ik al 600 kilometer gefietst en besloot ik, als ex-JKZ-patiënt, aan Den Haag - Texel mee te doen." Wij wensen hem en alle fietsers veel succes bij de 155 kilometer lange rit.

Kijk voor meer informatie op www.denhaagtexel.nl

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018